Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bange for at blive teenager

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg havde det på præcis samme måde for et års tid siden selvom jeg er yngre end dig kunne jeg også godt mærke at man træk sig væk fra fælleskabet i familien og lukket sig inde på sit værelse men det skal du ikke være for du skal huske på de ting der gør dig allermest glad der hvor du griner mest der hvor du ikke bekymre dig om noget er når du er sammen med familie og venner lige meget hvad i laver vil det altid være det samme så husk på at det faktisk er meget sjovere at være sammen med dem man elsker end at sidde alene på sit værelse og glo ned i en skærm

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej… Jeg er en pige på 14 år jeg er teenager og det har jeg været et par år. Du beskriver teenager som dovne, flabbede mm. og det er ikke alle teenagere som bliver sådan. det er meget forskelligt fra person til person. du behøver heller ikke bekymre dig om hvordan du bliver som teenager, fordi det er helt naturligt og hvis dine forældre har et problem med at du er doven, kan man måske prøve at minde dem om at de også har været teenager. jeg vil ikke lyve overfor dig og sige teenager livet er godt, fordi det kan gå lidt op og ned. Det fantastiske ved at være teenager er at man udvikler sig, man sætter sine egne grænser, tager sine egne beslutninger og man gør sig klar til at blive en rigtig voksen, med egne holdninger… – det er en af de gode ting ved at være teenager, selvfølgelig har man også oppe og ned ture (Kærestedrama, veninde problemer, sov…) men de nedture er med til at gøre en stærk. jeg har også en tvillinge søster og hun er blev teenager lidt tid før mig og jeg tænkte “bliver jeg også sådan? ej hvor er hun doven! hvorfor opfører hun sig sådan?” og jeg havde kun disse tanker, fordi jeg ikke selv vidste hvordan det var at være teenager, og hvor skulle jeg også vide det fra, men nu hvor jeg selv er blevet teenager tænker jeg tit tilbage og tænker ” okay, man ligger ikke mærke til at man har ændret sig så meget, fordi det er sådan man er og hvis der er nogen som dømmer en eller lign. så skal man bare være ligeglad fordi de har også været igennem det eller så gør de snart…

jeg håber du kunne bruge mit svar til noget 🙂 >3

  • Ung teenager pige, Pige, 14 år

Hejsa, jeg forstår godt din frygt, hver gang jeg bliver ældre panikker jeg tit over at jeg er blevet ældre. Men du skal vide, at det ikke er en direkte man bliver ond og væmmelig situation. Men mere af en man kommer i puberteten, og bliver mere træt, fordi det er i de år hvor vores krop udvikler sig meget. Jeg vil ikke overdrive det, men heller ikke lyve, det er ikke super fedt, jeg kan nærmest ikke forklare det bedre end ordet “forvirret” alting er bare halv forvirrende, men det er stadigvæk vildt fedt at være teenager ;). Jeg plejer også altid at vise mine venner og familie at jeg elsker dem. Du behøver ikke tænke så meget over det, selvom jeg ved det er svært fordi “det kan du sagtens sige”. Men det er virkelig no big deal, nogen ændre sig overhovedet ikke, det er forskelligt for alle. En af mine venner hun var så positiv og glad inden og det er hun endnu (:
-Smiley

  • Smiley, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat