Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej pige 11 år jeg synes du skal tage en snak med din veninde og din lære måske en lære du føler dig tryg ved og du skal også huske og snakke med de veninde og måske gi hende den anden pige en chance så kan i alle jo være sammen og prøv også og spørg din veninde om hun virkelig synes at du er så dum og du skal også huske og snakke med en voksen eller en lære om hvordan du har det det kan være de kan hjælpe mvh pige 15 år

  • maria, Pige, 15 år

Jeg synes du skal tale med nogle om det, har det også selv skidt med at være i store meneske forsamlinger. Men det hjalp da jeg åbnede det op for det, til at starte med var det bare en veninde der fik det af vide, det hjalp ret meget, især fordi jeg nu ikke føler behov for at lyve om hvorfor jeg ikke har lyst og overskud til ting.
Synes du skal prøve at åbne det op for en, du stoler på, det hjælper virkelig.
Og det med den nye pige, fortår dig godt, det altid svært når en ny hænger ud med ens bedste veninde, og man kommer hurtigt til at føle sig alene og dum, synes du skal forklare det for din veninde, har selv holdt så noget inden og fik det virkelig dårligt af det.
Du kunne også prøve at være sammen med dem begge, nu hvor de har været sammen længe, bliver det nok ret svært lige i starten, men du kunne jo også være sammen med den nye pige bare jer to, hvis du har mod på det.

Håber du for det bedre, og du kunne bruge mit svar❤

  • Løkke, 12 år

Hej pige på 11, først og fremmest vil jeg lige sige at det er super sejt at du skrive det, det kræver altså mod, nogen gange bare at skrive om det.

Jeg vil gerne starte med at sige, at det er helt ok at sige nej til ens ven, hvis hun bliver sur på dig eller synes du er dum hvilket jeg er sikker på at hun ikke gør, så kan det være i skulle prøve at snakke om det, og hvorfor du siger nej nogen gange kan man få det bedre bare af at sige det til ens ven.

for det andet vil jeg også gerne sige at det er helt ok ikke at kunne sige godmorgen eller kigge op, det kan altså også være svært, nogen gange kan man godt tro at andre griner af dig men det kan også være de griner af noget helt andet, det kan man aldrig vide, det vigtigste er at man bare ikke tænker på det.

jeg synes at hvis du har mod på det, så prøv at snak med din mor om det, sådan nogen til ting kan være svære at holde inde, det kan være hårdt at tænke på det, og leve det, uden at have nogen at snakke med, hvis du holder det inde kan det være at der aldrig sker noget ved det, og hvis der er noget jeg tror kan hjælpe en modig pige som dig, så er det at du snakker med nogen om det, om det så er din ven eller mor, selvom jeg synes det er bedst hvis du snakker med din mor om det så hun kan give dig et godt råd, fra en du måske stoler mere på.

Du er ikke den eneste der går igennem sådan noget her, men du er en af de få som tør skrive om det, og det er det første skridt fremmad.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat