Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange….

Hej, jeg er en 12 årig pige der ikke er kommet helt i puberteten.

Jeg har ikke menstruation endnu btw.

Mit problem er at jeg er bange for tampon og sex.

Jeg er bange for at det gør ondt at få noget op i mig.

Er det underligt som pige?

Fx jeg så en film en dag hvor der ligepludselig var en mand der gav en dame finger

og der blev jeg meget bange for at det skulle blive mig

jeg har prøvet før og stikke min finger op

men det er meget ubehageligt.

Hvad gør?🤔😥

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Jeg er 14 år og havde det på samme måde da jeg var på din alder.
Det er slet ikke noget du skal bekymre dig om nu, når du får din mens, kan du altid bruge bind, og du behøves ikke have sex før du er klar til det.
Hvis det er meget vigtigt for dig kan du prøve at røre ved dig selv, du behøves ikke stikke noget ind, bare udforske din egen krop.
Bare husk at ingenting haster, og du skal vente til du er 100%bsikker på at du er klar.
Jeg håber du kunne bruge mit råd:)

  • Mig, ikke binær, 14 år

Hejsa!
Da jeg var yngre, var jeg også noget bange for at få noget op i mig. Den dag i dag er jeg stadig ikke vild med selv at stikke noget op. Derfor bruger jeg heller ikke tampon eller kop. Nu har jeg fået en spiral, hvor man gerne skal mærke efter to snore, men jeg har endnu ikke fået taget modet til mig.
I forhold til sex mener jeg, at du ikke behøver at være bekymret. Jeg var selv meget nervøs første gang og slappede overhovedet ikke af, hvilket resulterede i, at den første gang ikke var så behagelig. Nu, et år efter, har jeg lært at slappe af, og er også nået det punkt, hvor jeg ikke er bekymret for, at andre stikker noget op.
Som andre siger, er det selvfølgelig muligt selv at forsøge med at røre sig selv, men det er en smagssag.

  • BareMig, Pige, 18 år

Hej.
Det føles forskelligt fra person til person.
En tampon gør dog ikke ondt. Men det skal siges at det ikke anbefales az bruge tampon når du kun bløder lidt. Ellers er der en brugsanvisning der forklarer de. Hvis den sidder ordenligt gører det ikke ondt.

Sex skal man ikke være bange for (jeg har ikke haft det) men du skal tænke på 1. Du kan stadig ALTID sige stop hvid det fx. Bliver ubehaligt.
2. Du gør det højstsandsynligt med en kæreste altså en du elsker og stoler på(det er Selfølgeligt op til dig hvem du vil have din førsze gang med)

Håber du har mistet lidt af din angst😊

Mvh fra mig💖

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat