Brev

Bange….

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Jeg er 14 år og havde det på samme måde da jeg var på din alder.
Det er slet ikke noget du skal bekymre dig om nu, når du får din mens, kan du altid bruge bind, og du behøves ikke have sex før du er klar til det.
Hvis det er meget vigtigt for dig kan du prøve at røre ved dig selv, du behøves ikke stikke noget ind, bare udforske din egen krop.
Bare husk at ingenting haster, og du skal vente til du er 100%bsikker på at du er klar.
Jeg håber du kunne bruge mit råd:)

  • Mig, ikke binær, 14 år

Hejsa!
Da jeg var yngre, var jeg også noget bange for at få noget op i mig. Den dag i dag er jeg stadig ikke vild med selv at stikke noget op. Derfor bruger jeg heller ikke tampon eller kop. Nu har jeg fået en spiral, hvor man gerne skal mærke efter to snore, men jeg har endnu ikke fået taget modet til mig.
I forhold til sex mener jeg, at du ikke behøver at være bekymret. Jeg var selv meget nervøs første gang og slappede overhovedet ikke af, hvilket resulterede i, at den første gang ikke var så behagelig. Nu, et år efter, har jeg lært at slappe af, og er også nået det punkt, hvor jeg ikke er bekymret for, at andre stikker noget op.
Som andre siger, er det selvfølgelig muligt selv at forsøge med at røre sig selv, men det er en smagssag.

  • BareMig, Pige, 18 år

Hej.
Det føles forskelligt fra person til person.
En tampon gør dog ikke ondt. Men det skal siges at det ikke anbefales az bruge tampon når du kun bløder lidt. Ellers er der en brugsanvisning der forklarer de. Hvis den sidder ordenligt gører det ikke ondt.

Sex skal man ikke være bange for (jeg har ikke haft det) men du skal tænke på 1. Du kan stadig ALTID sige stop hvid det fx. Bliver ubehaligt.
2. Du gør det højstsandsynligt med en kæreste altså en du elsker og stoler på(det er Selfølgeligt op til dig hvem du vil have din førsze gang med)

Håber du har mistet lidt af din angst😊

Mvh fra mig💖

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat