Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bange

jeg er altid bange når jeg skal sove eller er alene

jeg kan ikke selv styre det…

 

jeg kan ikke gå i bad selv

jeg tør intet alene længere

 

nogle der har gode råd eller selv har prøvet det

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Har det samme problem. det er bare ikke blevet så ekstremt for mig endnu. Har ikke rigtig noget råd.. men synes bare du skal vide at du ikke er alene.

  • Anonymous, 12 år

Hej.
Jeg har selv stået i det samme dilemma som du står i nu engang. Og jeg ved at det virkelig kan være der værste.
Jeg kom igennem det ved hjælp af blandt andet musik og nogen at snakke med. Hvis jeg var hjemme selv og jeg var rigtig bange ville jeg sætte noget musik på, eller se noget tv. Sørg også for at have lys tændt så du kan se alt det der “sker” i huset. Jeg ved ikke om du er bange for at der kommer en eller hvad det er du er bange for, men det skal du virkelig ikke være.

Sæt dig ind, lås døren hvis det får dig til at føle dig tryg, og som sagt så ring til en ven eller sæt noget igang på dit tv. Husk du ikke står alene i dit dilemma, og at der er rigtig mange andre der har samme problem. Du kan blandt andet snakke med en ven om det i skolen, eller med dine forældre derhjemme. Du kan prøve at henvende dig til skolesygeplejersken og se om hun kan hjælpe dig eller om hun kender et sted du kan få hjælp.

Håber på det bedste for dig, held og lykke!

  • 123321, 15 år

jeg har prøvet precis det samme….men jeg har det ikke sådan mere fordi, jeg overskred mine grænser. Det var virkelig svært i starten, men nu er er det helt væk. Det tog noget tid men det er det hele værd at tage et lille skridt vær gang.

  • ravnii, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat