Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Husk at nyheder for det meste bare er en masse dårlige ting samlet.
Det er ret sjældent at så nogle ting faktisk sker, selvom nyhederne ikke får det til at se sådan ud. Tit er det også fra andre lande, men du skal ikke være bange, for jeg er sikker på at det ikke ville ske for dig! ❤ Og prøv kun at søge på ting som er nødvendige for dig, og hvis du kan, så prøve at lave være med at kigge i søgefeltet når du skriver, google ville højst sandsynligt rette sætningen for dig hvis der er stavefejl.

Hvis død og sådan nogle ting bekymrer dig meget, så synes jeg at du bør tale med nogle om det. Det kunne f.eks. være dine forældre, dine venner eller din lære.
Det er bare godt at få bekymringerne væk imens de stadigvæk er små.
Selvom man ikke skulle tro det, så hjælper det overraskende meget at tale om det! ❤

Alting skal nok gå! Det er jeg sikker på. : )

  • 🌸❤, Pige, 14 år

Hej pige på 12.

Det er faktisk meget almindeligt at begynde at tænke på sådan noget om hvordan man kommer til at dø, hvad er meningen med livet, hvad sker der efter døden i din alder. Det kan jo så gå hen og blive ubehageligt hvis man læser alle sådan nogle artikler om mord.

Jeg ville råde dig til at lade tankerne være der. Når de kommer så lad dem være der og accepter at de er der. En del af livet er at dø, vi bliver født og så dør vi og det er sådan det skal være. Men vi kan ikke gå rundt og være bange for det hele tiden, for når man så ligger på randen og tænker tilbage på sit liv har man brugt det på at gå rundt i frygt. Vi må leve og nyde i nuet.

Jeg tænker også at det kunne være en god ide at snakke med nogen om det? Der plejer forældre at være en virkelig stor hjælp, du kunne starte samtalen med at sige
– Far/Mor jeg har mange mareridt om døden og tænker rigtig meget på det.

Så kan i tale sammen om hvordan du skal takle det når du hører alle de historier om mord. MEN husk altid de laver altid artikler omkring de værste sager, har du måske hørt en artikel omkring hvor dejligt vi andre milliarder af mennesker har det?

Knus!

  • Ndndn, Pige, 16 år

Hej pige på 12. Jeg haft nogen tanker magen til. Jeg var også bange. Min skole fandt noget psykolog hjælp. Psykologen sagde at man kunne sove med en bamse eller noget andet der gjorde en tryg. Det gjorde jeg så. Efter noget tid efter jeg havde sovet med bamse var tankerne væk. Jeg siger ikke du skal til psykolog.

  • POST_WATERMALONE, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat