Brev

Bange

Hej

jeg er en 14 årig pige og jeg har her for tiden haft tanker om at der skulle ske dem jeg elsker noget.

Det er ofte om de kommer til at dø eller om de kommer ud for en ulykke.

Jeg har indtil videre tænkt på mine forældre, søstre, bedsteforældre, venner og i det hele taget bare dem jeg elsker.

Jeg begynder altid at få et nedbrud hvor jeg bare går helt i kold og begynder at græde og får det svært ved at trække været.

Det har stået på i omkring en måned nu og jeg ved ikke hvorfor jeg får de her tanker.

Når jeg tænker på at der skulle ske dem noget kan jeg kun tænke på at beskytte dem og ofre mig selv for at de ikke skulle komme noget til.

Jeg ved virkelig ikke hvad det et galt med mig så er der nogen som kan hjælpe.

Fra en 14 årig pige:/

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg er ked af at høre du har det sådan. Jeg har også på et tidspunkt haft det lidt som dig. Nogle gange blev jeg rigtig ked af det af at tænke på at mine forældre og min hund på et tidspunkt skulle dø:/ Kunne slet ikke tænke på andet når jeg var sammen med dem. Men jeg tror bare det er en dum periode, hvis man kan sige det… Der er ikke noget galt med dig, og du skal nok få det bedere. Prøv at snakke med nogen om det. Det er heller ikke rart at gå med det alene.
Håber det går<3

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej med dig! Jeg er fanget i samme situation som dig, og så har jeg også OCD. Jeg har haft det på samme måde her de sidste par uger. Det er en MEGET ubehagelig tanke/tanker. Min mor siger at det er en periode man kan få når man ca. Er omkring 10-15+ år, hvor man indimellen får det skidt med for mange/ ubehagelige tanker. Knus –

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej! Tænker måske du er stresset for tiden, får selv sådan tanker når jeg er stresset. Prøv at slappe mere af, tage et langt bad, og få mere søvn. Og så vær sammen med venner og familie når du har overskud til det. Kram.

  • Mig, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat