Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange💀

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ville snakke med en forældre eller lære. Da det ikke er godt og man måske skal få noget hjælp❤️❤️ Fra en voksen for det ikke sundt for mig .held og Lykke ❤️

  • Mig, Pige, 12 år

Først, det er der mange der har, det er jo ikke det bedste ar høre om jordens undergang.

Tingen er at der er mange mennesker som 24/7 holder øje og er klar til at gøre alt hvad de kan for at stoppe en “undergang”

Bare rolig chancen for en såkaldt undergang er simpelhen så lavt at det er overhovedet ikke er noget st være bange for.

  • Sch, Dreng, 15 år

Selv tror jeg at guderne har en plan og at jorden ikke vil ende i ødelæggelse. Det hjælper også mig at tro på liv efter døden, så på den måde kan tro være en hjælp.
Jeg har selv præcis samme angst som dig, men menneskeheden er stærk og jeg tror vi vil kunne klare en del udfordringer, vi udvikler os hele tiden og lærer hele tiden hvordan vi bedre kan beskytte os selv og hinanden. Desuden er der ikke nogle tegn på “dommedag” på den måde, så prøv at fokusere på nuet.

Tit har jeg det værst når jeg skal i seng, så noget der hjælper mig er at sige F.eks “I morgen vil jeg spise en is. I morgen skal nok blive en god dag.” Som en form for løfte om i morgen og så tage det en dag af gangen. At fokusere på mindre ting som “Hvad skal vi have til aftensmad?” Hjælper også mig. Sådan nogle ting skal selvfølgelig ikke gå hen og blive tvangstanker, altså at man skal sige noget for ellers sker der noget slemt, det er bare til at hjælpe mig med at fokusere på den nærmeste fremtid.

Du kan prøve at tale med nogen om det, men du skal ikke være bange. Jorden går ikke under.

  • H, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat