Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

At være bange for at gå i skole

Hej. Jeg er en pige på 10 og hedder k.

For 2 uger siden mistede jeg min kat, min hund, mit marsvin og min kanin (selfølgelig ikke i samme uge) men ihvertifal, jeg har haft det rigtig svært på det sidste jeg har grædt hele tiden og jeg kan ikke lege med nogen i frikvarterene og jeg græder mig selv i søvn.

Jeg er bange for at jeg mister mit et og alt, min hund

jeg elsker skolen men jeg har rigtig svært ved at gå i skole og jeg rækker aldrig hånden op og jeg plejer at række den op 5-10 gange i timen

men jeg er HELE TIDEN sammen med hende altså min hund

og jeg er SÅ bange når jeg skal i skole

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Det er jeg ked ked af:(
Det er helt normalt, at være bange i skolen.
Når du er derovre, så prøv at snakke med en ven/lærer om at du er lidt ked af det/bange.
Jeg er sikker på, de forstår det.
Jeg ved du har mistet nogen af dine dyr.
Men du skal ikke være bekymret for din hund.
Nu kender jeg dig ikke, så jeg ved ikke om din hund fejler noget. Men hvis den ikke gør så bare tag det roligt, så er chancerne for at der sker noget meget små. Hvis den fejler noget, så skal det hele nok gå alligevel. Det er svært tit, det er rigtig svært.
Jeg har også mistet dyr, men det vil gå over igen. Det LOVER jeg dig.
Ikke stress over det for det kan tage lang tid at “fordøje”.
Du vil ikke glemme dem, de er altid i dit hjerte❤️

  • R, Pige, 14 år

Hej k på 10 (:
Jeg er en pige på 14 og da jeg var 10 år så var jeg også rigtig bange for at gå i skole.
Noget af det jeg gjorde var at kigge rundt i mit klasse lokale og tænke inden i mig selv hvad jeg så, eller tælle fx. hvor mange der havde røde sko på. For at få tankerne over på noget andet og jeg er helt sikker på at din lære godt kan forstå dig (:

knus

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg er en pige på 11.Jeg var rigtigt tæt med den her pige men så begynde hun at gøre ting der gjorde mig ked af der(lad os kalde det mini mobning) og nu hvor jeg ingen har er jeg så bange for alt som jeg aldrig har været. Jeg er bange for idræt, at komme i skole,at snakke foran min klasse, Jeg tør ikke engang at være i min klasse. Jeg begynde at tænke Helle tiden på ting som gør mig ked af det. Jeg tænker på at jeg kun har problemer jeg burde ikke leve og så græder jeg jeg bliver så bange/ked af det. Jeg skal flytte skole og jeg ved ike hvordan alle de her problemer kan løse sig.

  • Johanne 5.a, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat