Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alt for bange, og kan ikke!!!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Kan godt forstå du er bange, især når det første gang.

Men her er der nogle tips, som har i hvertfald hjulpet mig og min bror. Da vi var mindre og skulle have lavet huller. Som eventuelt kunne hjælpe dig.

1. Fortæl din tandlæge som noget af det første, at du er bange for at få lavet hullet. For så ved de, at de skal tage det med ro. Og de fleste vil også tage en snak med dig om det. I forhold til hvad der skal ske, samt hvad du er bange for. Udover det hvis de ikke selv spørger dig, så fortæl dem at du gerne vil have bedøvelse.

2. Spørg en af dine forældre, om de vil sidde ved siden af dig og holde i hånden. Da det kan være betryggende.

3. Det er forskelligt fra tandklinik til tandklinik, hvad de kan tilbyde af ting. Men nogen steder tilbyder de, at man kan høre musik, andre steder TV og nogen begge dele. Da det kan være rart at have noget andet at være fokuseret på, end alle lydende fra maskiner der bliver brugt. Da jeg var mindre, kunne jeg vælge mellem en cd jeg ville høre.
– men tandlægerne kan også snakke til en, da det for nogen er mere beroligende. Eventuelt få dem til at lave en historie – nogen steder har de også en plakat der hænger i loftet, som også kan fange ens blink.

Du skal nok klare den – det ved jeg

Vh C

  • C, Pige, 17 år

det kunne have været være en “kun” et hul, men jeg tror på at du kan. Jeg har aldrig fået et hul, men jeg tror ikke at det går meget ondt. bare få det overstået

  • anonym, intet- køn, 13 år

Mange tak allesammen ❤️
Kærlig hilsen,
Hende der skrev brevet

  • Hende der skrev brevet, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat