Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp jeg har angst for min eksam

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde
Eksamensangst er noget mange har eller i vært tilfælde er nervøs for den mange ved jeg er bange fordi de føler at hele deres fremtid afhænger af gode karakter i folkeskolen og ja det kræver selvfølgelig et okay gennemsnit at komme på gym og man er uddannelses parat men dat hele afhænger ikke af din dansk eksamen prøv at øve dug foran en du er tryg ved eller dit spejl eller tag en video tillad dig selv at gå i sort og forsæt når du kan igen se det igennem eller tal med den du øver det foran om hvad de synes for hvis du altid går i sort samme sted er det måske det du skal øve lidt mere på og bare øv så meget at du næsten kan det udenad så skal det nok gå stik ord er altid en god idé så man kan finde noget at fortsætte på hvis man går i sort

  • H, Pige, 21 år

Hej!

Hvis det er omkring f.eks. ti minutter du må tale vil jeg råde dig til at lave nogle stikordskort, så du kan øve dog sådan – går du i sort kigger du på kortet du er nået til (måske put numre på bagsiden), og fortsætter.

Jeg skal også til dansk eksamen om et par dage. Jeg prøver bare at skrive gode stikord til mig selv, som jeg kan forstå. Derudover har jeg prøvet at vise min præsentation til min hund, søster og mor – forestil dig, at de er censor… (Derudover kan det være de har idéer til ting, du kan gøre bedre).

Hav en god liste med stikord, som du kan tjekke af undervejs i din præsentation. På den måde, hvis du klapper du ned under din eksamen eller går i panik/sort, kan du se, hvor du er nået til, tage en dyb indånding, måske fortælle, at du er nervøs og fortsætte.

Husk, at din lære og censor begge vil have dig til, at klare det godt – det er ikke noget at være nervøs over. Ellers start med at sige til dem, at du et lidt nervøs.

Held og lykke!

Mvh.

  • Hjælperen, Pige, 15 år

jeg syntes helt klart at du skal snakke med din lære om det, måske kan i finde ud af om din lære kan gøre noget ved det. Jeg er sikker på at din lære nok ville prøve at forstå.

  • anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat