Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil være sej

Jeg har en ven på 14,

der er mega sød,

men jeg vil gerne have

han synes jeg er sej,

så jeg lader som om jeg vaper osv.

Jeg ved godt det er en dårlig idé,

men jeg mangler virkelig venner.

Jeg har også alkoholstanker i en ung alder.

Hvordan lader jeg vær?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejj!

Jeg synes at du skal være den du er!
Og hvis du også er hans ven, så er det jo fordi at han kan lide dig for den du er❤️

Venlig hilsen Lille mig

  • Lille mig, Pige, 11 år

Hej pige på 12
jeg forstår godt at det kan være svært når man gerne vil være sej men ikke synes man er det. Mit råd er at prøve at være dig selv, og lad være med at ryge/dampe/vape, for det er virkelig ikke en god vane og det kan være meget svært at slippe af med den. Jeg har selv en far der ryger, og det påvirker også mig og min lillebror. Og tro mig, det er meget bedre at have 1 god ægte ven end at have 25 dårlige venner der kun er sammen med dig fordi du er ”sej” eller populær.

  • R, Kønsflydende, Hun/hende/de/dem, 11 år

Du skal være dig selv kan godt forstå du gerne vil ændre dig for at være den perfekte ven for ham eller være ligsom han er men du skal bare være dig selv hvis du ikke har lyst til at vape så ladhver men tror også du skal tænke over konsekvenserne af at begynde at drikke i sådan en ung alder det er hårdt for ens krop når man er ung at indtage alkohol så vær den du er men pas på digselv!

  • Nat, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat