Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil gerne begynde at drikke bare lidt

Hej Allesammen:)
Jeg er 15 år og har aldrig prøvet at være fuld.

Det har jeg det egentlig også helt fint med, har ikke rigtig tænkt over det før.

Men nu er jeg bare nået dertil hvor jeg gerne vil prøve alkohol af, ikke at jeg har behov for at blive stiv, men bare prøve det stille og roligt.

Jeg har en vennekreds hvor vi hygger os,

ved dog ikke helt om de også føler de gerne vil prøve og drikke, og gider heller ikke at presse dem hvis de ikke føler sig klar.

Som sagt hygger vi os rigtig meget sammen, så ved heller ikke om vi behøver at drikke, men vil bare gerne udforske det:).

Ved ikke om jeg bare skal spørge dem direkte hvordan de har det i forhold til alkohol?

Eller hvordan jeg skal håndtere situationen.

Mine forældre ville have det fint med hvis jeg drikker.

Måske i har nogle råd fx hvordan i startede:)

på forhånd tusind tak!

Vh en pige der er vil prøve nye ting

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa

Det er helt normal at man gerne vil begynde at drikke i din/vores alder. Alkohol er dsv en stor del af vores kultur her i Danmark, og det er fedt at du ikke gider at drikke dig pisse stiv første gang du prøver det. Personligt drak jeg først da mine forældre var rundt om mig. Bare en lille øl en aften. det begynder ikke at være mere end det i starten. Hvis du vil drikke med dine venner så spørg dem hvad deres syn på alkohol er, hvis det ikke er noget de gør kan du vente lidt hvis du vil. Du og dine venner er i en alder hvor fester og alkohol fylder mere og mere. Så ja, spørg dem direkte om det, med mindre en af dem tager det op.

Håber du finder ud af det
mvh Keglen

  • Keglen, Pige, 15 år

Jeg synes også sagens du kan spørge dine venner om ikke I skal ta alkohol lidt med ind når I er sammen. Jeg synes det er den helt rigtige indstilling ikke at at ville drikke sig stiv men bare så meget at man bliver i godt humør og får lettere ved at snakke med hinanden og smider ens generthed. Jeg er selv lidt genert men bare med et par enkelte går det meget bedre med at snakke. Men jeg har også den indstilling at jeg ikke vil være tissestiv. Jeg har et par veninder der har prøvet det og kom til at gøre sexuelle ting som de fortrød bagefter. Så med måde. Fedt at dine forældre er ok med det

  • XYZ, Pige, 15 år

jeg synes bare at du skal spørger dine venner direkte om de vil drikke!

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat