Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner der drikker

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejjjjj
Jeg synes dine venner ikke er ret søde, hvis de ikke invitere dig, bare fordi du ikke må drikke så meget som de må.
Jeg synes du skal få snakket med dine forældre om det, og du måske kan snakke med dine venenr om det også. Eller spørge om du må tage med til næste fest. Hvor du lader som om du drikker meget, og bare hygger dig. Jeg behøver hellere ikke at drikke meget for at have det godt med mine venner. Må selv, slet ikke drikke. Men man kan altid spille lidt fuld. Eller smugle noget med til festen:) dine venner burde tage sig sammen og acceptere fine regler, synes jeg personligt. Tag en snak med dem.

  • Pigen, Pige, 16 år

Jeg har klaret mig igennem folkeskole, gymnasie og universitet snart uden at drikke (pga elitesport). Det behøver ikke være et problem at man ikke drikker alkohol, eller ikke drikker meget – det skal ens venner bare lige lære at forstå. Især hvis de er nogle “seje typer” som drikker allerede som 14-årige.

  • L, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat