Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol til sidst skoledag

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Halløj,
Jeg kan godt forstå, at det er spændende for dig, at prøve det af. Jeg vil lige for en god ordens skyld sige, at man godt kan deltage i festlighederne uden at drikke med selv – tricket er at holde en ikke-alkoholisk drikkevare i hånden i stedet. Det kan sagtens være sjovt, og så kan man huske alle de dumme ting, de andre har sagt og gjort bagefter.

Nu ved jeg ikke, hvilke grunde dine forældre har for, hvorfor du ikke må drikke. Du kan måske spørge, om du må prøve at smage noget derhjemme først, hvis de er nervøse for, at det er fordi du ikke kan styre det første gang, og bliver alt for fuld. Jeg har desværre ikke nogen råd for, hvis det er af religiøse årsager.
Jeg vil naturligvis ikke opfordre til, at du går imod dine forældres ønsker (selvom jeg måske kan minde dig om, at de ikke er alvidende). Hvis du beslutter dig for, alligevel at drikke, så vil jeg fraråde at drikke meget, for stærkt (i alkoholprocent) eller for hurtigt – dvs. hold dig fra shots og opblandinger, hvor forholdet mellem alkoholisk drikkevare og fx sodavand er mere end 1:3 – dvs. hæld max. ca. 1/4 af den alkoholiske drik op i glasset, inden du fylder op med andet. Tag dig god tid med din (svage!) opblanding, og hold op med at drikke mindst en time før, du regner med at skulle hjem.
Langt de fleste alkohol-lege o. lign. kan dog også gøres med juice (når det handler om at drikke hurtigt) eller sodavand, og det er stadig hyggeligt B-)

Held og lykke, og pas på dig selv!

  • L B-), Pige, 19 år

Jeg er 100% enig med det første svar så det behøver jeg ikke gentage. Men jeg vil gerne tilføje noget mine venner har prøvet. Jeg drikker ikke selv da jeg hader smagen og at blive fuld men nogle af mine venenr havemde samme problem som dig. De snakkede med deres forældre om alkohol ohg om hvad det gør ved kroppen. De fortalte deres forældre at de godt viste hvad det gjorde ved hjernen og hvilke konsekvenser det ville have.

Det er rart for forældre at vide at man ikke hopper ud i noget man ikke ved noget om. Drefter holdt de en aften hvor de drak en masse og blev fulde med vilje for at prøve det. De blev ikke black out drunk men det er godt at have voksne og gerne forældre med sig når man bliver fuld første gang. Det kan du evt foreslå?

  • Anonym, Pige, 17 år

Jeg kan godt forså hvis du synes det er irritererene at du ikke må drikke alkohol hvis dine kammerater godt må for det er også lidt spændene første gang men efter som du kun er 15 år er du jo heller ikke gammel nok til at købe alkohol så det er svært at gøre så meget ved det da dine forælder har sagt nej og du har prøvet at overtale dem du kan prøve at tale med din klasse om de ikke kan lave et alternativ til alt der er alkohol med i så alle kan være med sidste skoledag er jo sjovest hvis alle er med jeg må heller ikke selv drikke alkohol dog på grund af medicin og ikke fordi mine foræder ikke vil have det da jeg var til sidste skoledag sagde jeg til min klasse “ jeg tager noget medicin som gør jeg ikke må drikke kan vi lave et alternativ til mig og måske også hvis der er andre som enten føler de har fået for meget alkohol eller eller heller vil have noget alkoholfrit” det var min klasse mega forståelige overfor og der var købt sodavand til sidste skole dag og selvom en del i min klasse havde sagt der er alt for meget og vi kommer ikke til at drikke noget af det havde alle drukket en cola inden midnat så jeg håber du tør sige til din klasse at du ikke må drikke og de så er forståelige overfor det jeg synes i vært tilfæde ikke du skal drikke uden dine forælder ved det de finder ud af det på et tidspunkt og så kan de miste deres tillid til dig og så for du nok lov til mindre end hvis du ikke drikker

  • H, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat