Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snus og knallerter

Hej jeg er 13 og er desværre begyndt st komme ud i nogle dårlige kredse med folk der kører ulovligt på scootere, laver hærværk, stjæler, slås og tager stoffer

jeg ved bare ikke hvordan jeg kan komme ud af det igen og hvad med at miste venner og hvad med mit liv fremad rettet

jeg ved jeg er i ssp’s og måske politiets søgelys

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg er 14 år og jeg er også medlem af en bande der laver ting og sager jeg vil ikke ud fordi jeg syntes der er mega fedt og sjovt. Men prøv at snak med din mor

  • LFT, Dreng, 14 år

Stop nu, og find nogle rigtige venner. Når man bliver ældre er det utroligt svært at komme ud af miljøet. For eksempel havde jeg en ven der var med i en bande, han blev rodet ud i alt muligt med stoffer, fik politiet på nakken, og da han ville ud kom folk fra hans egen bande og gav ham og hans lillebror tæv, smadrede vinduer i hans forældres hus, og sendte ham konstant beskeder hvor de kaldte ham for stikkersv*n. Nu har han fået skiftet navn og har flyttet by. Kom ud af det imens du kan, det ender bare med at ødelægge dit liv.

Jeg vil anbefale at snakke med dine forældre eller ssp om det.

  • MDV, Dreng, 18 år

skynd dig ud før det er for sent. Tag en snak med nogle mennesker du er trygge ved, mor eller far, skynd dig

  • nfeif, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat