Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snus og karektere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Det er en rigtig dårlig vane at tage snus. Måske virker det godt lige nu, men dine venner har ret; det er rigtig skidt for din hjernes udvikling, og til sidst også på din præsentation i skolen. Du siger, at dine karakterer er blevet bedre efter, du har taget snus. Jeg kunne forestille mig, at det er fordi, du lytter mere efter, pga. at du slapper mere af. Det lyder virkelig træls, at du bliver helt oppe og køre i skole tiden. Jeg tænker, det er derfor, du har det svært. Og snus kan derfor virke som en nem og hurtig løsning.

Men, det er virkelig ikke det værd!!! Snus er noget lort, ligesom cigaretter. Du kan SAGTENS forbedre dine karakterer uden at tage snus! Sørg for at få nok søvn, spis sundt, vær aktiv og gør en indsats med lektier og i timerne. Så skal dine karakterer nok blive bedre!

Snus er seriøst noget ond trolddom af en art. Det snyder en. Så please stop for din egen skyld! Det kan godt være, at det ikke skader lungerne på samme måde som røg, men helt ærligt, det er sgu også ret ulækkert. Og har du virkelig lyst til at være afhængig af sådan nogle klamme, hvide, nikotinposer?? Nej tak, siger jeg bare.

Sorry hvis jeg er lidt hård, men snus er bare noget lort virkelig. Alle på min skole er afhængige af det, og det er bare så trist.

Jeg synes, du skal prøve at snakke med en lærer eller dine forældre om det du oplever i skolen. Det kan være, at de kan hjælpe dig!

Lyt til dine venner: stop med at tage snus.

Hilsen

  • anonym, Pige, 16 år

Hej
Jeg har også selv haft taget snus men jeg prøvede at skifte over og tage tyggegummi i stedet og det virkede på mig måske skulle du prøve det samme

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat