Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snus

Hej

Jeg er en pige på 14 år.

Nogle af mine venner er begyndt at tage snus 🙁

Jeg er meget bekymret for dem, da det er meget usundt og de ikke er så gamle.

Skal jeg sige det til deres forældere eller en lære?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Du skal selvfølgelig sige det. Snus er meget skadeligt og kan smadre deres tænder efter ca 1 års brug. min papstoresøster begyndte på det og jeg sagde til hende at jeg ikke ville se hendes pæne tænder blive ødelagt. Så derfor smed jeg den pakke som hun havde fået/købt af en af hendes vendinde ud og fortalte til hende at jeg at jeg aldrig vilde se på det igen. Og siden har jeg aldrig fundet noget inde på værelset. Så jeg vil råde dig til at tage en alvorlig snak med dem for at vise det er vigtigt og så skal du sige det til lærere.

  • Kian, Dreng, 15 år

Jeg er selv 14 og har taget snus 2 gange (Gør det aldrig igen kastede også op sidst). Jeg ville ikke snitche men sige til dem at du synes de burde lade vær. Jeg har lidt samme problem efter 2 mine venner også 14 pludselig har prøvet mdma og cocain, hvor jeg også bare tænker WTF lad dog vær. Men desværre kan man ikke tage andres beslutninger, så din mening men ik sig til lærer eller forældre.
Held og lykke

  • Anonym, Dreng, 14 år

Bare bland dig uden om det ender med at du for skylden

  • Hør efter mig, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat