Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snus

Hej

Jeg er en pige på 15

og har prøvet snus nogle gange.

Jeg har også selv købt en bøtte

til når jeg er til fest og sådan noget,

men jeg er itvivl om hvor hurtig

t man kan se skader på tandkødet.

Hvor mange gange/lang tid

skal der gå før fx. En tandlæge

kan se det?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

det er forskelligt for person til person med hvornår man kan se at tandkødet har taget skade af snus.. dog ville din tandlæge lynhurtig kunne se at du har taget det… hvis det er fordi at du ikke må for dine forældre vil jeg anbefale dig at stoppe. for de kommer til at opdage før eller siden det gjorde mine ihvertfald og du ender desværre bare med at blive afhængig af det

  • louise, Pige, 17 år

Altså jeg har taget snus fast i et år ca nu, og går til tandlægen hver anden måned. De har stadig ikke sagt noget om det, og kan heller ik selv se det på mit tandkød. Så tænker at der skal gå en del tid før man kan se det.

  • Pige, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat