Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snakken om fest og druk med forældre

Hej alle derude

 

Jeg har virkelig et stort problem synes jeg selv.

 

En veninde jeg er lige er begyndt at komme meget tæt ved har inviteret mig til en fest snart, og har sagt Yes kommer, men må ikke drikke for mine forældre og har været taget i det nogle gange

faktisk lige her forleden så det køre ikke så godt mellem emnet alkohol og fester, men har fået lov til at tage til fester uden at drikke alkohol før, og der har min mor stolet på mig, og jeg er jo blevet inviteret til denne her fest hvor jeg bare virkelig ikke tører at spørge min mor, har sådan en stor frygt for at hun siger nejj. Fordi det ville betyde meget at komme med til festen.
 

 

Hende der holder det er alene hjemme, men hendes mor er inde ved siden af hos nogle venner, og kommer ikke såå sent hjem, og tænker at hvis min mor tror at jeg drikker kan hun vel snakke med min venindes mor og hører hvordan det foregår.
 

 

Men nu skal i hjælpe mig!!
 

 

Tror i at min mor ville sige at jeg må tage med til festen? Kan virkelig ikke få mig selv til at spørge, også fordi hun ikke ved så meget om min veninde.
Håber i kommer med nogle gode tips eller svar

 

Knus den frygtede pige.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej frygtede pige:-)
Jeg forstår dit problem 100% Jeg er bare bange for at piger som mig er grunden til at forældre er bange for at lade deres børn tage til fest…. Ser du jeg er en pige på 18 og jeg har lige født firlinger altså 4 børn på en gang … Mit råd til dig er sæt dig ned og fortæl hende hvordan du føler, prøv at få hende til at se det fra dit perspektiv:-) Hun ville sikkert have det bedre hvis hun kunne møde din venindes forældre:-3

Kærlig hilsen Cecilie:-)

  • Cillemus.-9, 18 år

Kan du ikke gå til festen men med sodavand istedet?
Det er godt nok usundt men da sundere end at drikke alkohol?

  • Hjælperen, Dreng, 10 år

ok

  • karl114s, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat