Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skænderi

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

man har mange forskellige venner som man laver alle mullige forskellige ting med. nogen kan noget andre ikke kan f.eks. nogen kan man spille fodbold med nogen kan man snakke dybt med. så bare forklare din anden ven at du ikke drikker hele tiden og du godt kan bruge tid på hende også og vis du ikke kan lide hende så bryd med hende, men bare husk det vigtigste er altid en selv så så tænk på hvad du synes er fire og går det

  • Bert1150, Dreng, 15 år

Mine to bedste veninder blev totalt uvenner og sagde at jeg skulle vælge imellem dem.Det er jo umuligt så du skal bestemt ikke gøre det! For hvis du gør det kan du måske miste dem begge så hellere fortæl det som det er. Jeg tror de forstår dig hvis du siger hvordan DU har det

håber du kunne bruge det

  • en der prøver!, Pige, 11 år

Halløj,

Du skal ikke vælge mellem dem! Jeg synes, at du skal snakke med din muslimske veninde om det. Du kan spørge hende om, hvad det er hun har så meget imod din anden veninde. Så kan du bagefter forklare, at du ikke vil miste hende, din muslimske veninde, at du holder meget af hende, og at hvad du laver med dine andre veninder ikke har noget at gøre med jeres venskab, men hvis hun ikke kan acceptere, at du har andre veninder, kan du ikke være venner med hende på samme måde.

Det hører med til livet, at man får nye venskaber, og hvis de gamle ikke kan følge med, kan du ikke gøre for det. Selvfølgelig skal du gøre ALT for at bevare begge venskaber, men hvis den ene ikke kan holde ud, at du ændrer dig og vokser op, og derfor har andre venner, så er det ikke et rigtigt venskab.

Jeg håber, at du løser det.

Hilsen mig.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat