Brev

sidste skoledag og Alkohol

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa 🙂

Man behøver ikke at drikke alkohol, hvis ikke man har lyst. Det er 100% dit eget valg, om du har lyst eller ej.

Jeg tænker ikke, du behøver drikke dig stiv for at være en del af fællesskabet. Da jeg havde sidste skoledag sidste år, drak jeg selv ret meget, men to af mine tætte venner drak ikke, fordi de ikke var så glade for alkohol, og de havde også nogenlunde samme tankegang som dig.
Men de var lige så meget en del af fællesskabet som alle os andre. De hyggede sig jo også og dansede osv. De var bare ikke påvirket af alkohol.

Du kan altså sagtens være med uden at drikke. Men siden det er sidste skoledag, vil jeg klart anbefale at nyde dagen og huske at have det sjovt med dine klassekammerater! 😉

Hilsen Sobær#

  • Solbær#, Pige, 17 år

Hvis man er i tvivl om skal drikke alkohol så lad vær

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat