Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

rygning= sur mor

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, ville anbefale at du stopper med at ryge omgående. Du kan se i den her video hvad der sker efter 30 dages rygning. Plus at der er Nikotin i cigaretter som gør dig afhængig så burde du snakke med dine forældrer hvis du bliver/er afhængig. https://www.youtube.com/watch?v=HD__r66sFjk
Jo, det er normalt at i den alder gør man nogle dumme ting, mine venner gør også noget lignende det. Håber det hjælper vh. Anonym dreng.

  • Anonym Dreng, Dreng, 12 år

Hej. Det er helt normalt i den alder, men det er nogen rigtig dumme ting og syntes du skal prøve at stoppe selvom det er svært. Du kan prøve at søge på nettet hvor mange sygdomme du kan få af rygning og af at drikke for det kan måske hjælpe dig til at stoppe.

  • Anonym, Pige, 13 år

jeg vil nok bare sige at du skulle finde noget andet sjovt at lave ikke skader dig selv men ja bare lad vær med at ryg (ved godt alle kan sige sådan men det er bare det bedste) ellers ville det være godt hvis du prøver med at stoppe med at ryge at sige til dine venner at de skal minde dig om det og sige ad til dig når du ryger fordi jeg tror de fleste ved at det slemmeste ved at ryge er at det er sindsygt klamt

  • ikke en ryger men stadig erfaren med venner, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat