Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Rygning

Hej

jeg er en 13 årig dreng,

jeg hænger tit ud med andre der ryger,

og jeg er derfor også selv begyndt at ryge,

men jeg ved ikke hvordan jeg skal fortælle mine forældre det,

kan i hjælpe mig?

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Du skal ikke fortælle dem det, bare drop rygningen nu. det er sådan en lorte vane at begynde på så bare drop det og undgå den diskussion

  • bøh, Pige, 16 år

Lad vær med at fortælle det og du skal stoppe med at ryge. Du kan fx træne eller gå en tur eller snak med dine venner når du har trang til at ryge så de kan hjælpe sig med at finde på noget andet. Ellers kontant din læge så din læge kan hjælpe dig med at stoppe, du kan også tykke masser at tygge gummi det kan også godt hjælpe

  • Pige, Pige, 14 år

Hey du. Jeg har også selv røget en del gange, men jeg har aldrig fortalt det til mine forældre. Du behøves ikke at fortælle dine forældre det medmindre du føler dig komfortable med at fortælle dem det.

  • A, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat