Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Råd tak!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey pige
Jeg vil sige vis du er glad for hvem du er som person og din venner også er glad for dig. Så behøver du ikke at ændre dig for at drengen kan lide dig. Og det er meget feder at de syns du er en cool som person når du er dig selv, for du er helt sikkert fantastisk som dig.
Når det kommer til alchol skal man ikke begynde før man har lyst, og for at få en god oplevelse førest gang man drikker kan det være smart at gøre det i trygge omgivelser.
Håber måske det kun hjælpe lidt

  • A, Pige, 15 år

Hej søde.
Det er dig der bestemmer over din krop, og hvad du putter i munden, ikke din venner. Du skal ikke begynde at drikke som 13 år. Det fik jeg ikke engang lov til, og jeg tænker at dine forældre har det på samme måde.

Hvis dine venner synes du mærkelig, så lad dem synes det. Du er fornuftig ved ikke at gøre det. Der er en grund til man ikke kan købe alkohol før man fylder 16, fordi det kan skade dig at begynde før. Især når man er 13. Skal du have alkohol, skal det være hjemme og dine forældre, som giver dig liv at smage en kontrolleret lille mængde.

Hvis dine venner ikke kan acceptere og respektere det, undskyld jeg siger det, men så de altså ikke dime venner. Man kan også sagtens feste uden alkohol, og have det sjovt. Det gjort mig og min omgangskreds da vi har på din alder, hvis vi kunne, så kan i også.

Så nej du ikke mærkelig, du er fornuftig. Hold fast, drik ikke før du og dine forældre synes det okay.

  • A, Pige, 22 år

Hejsa!

Jeg begyndte først at drikke i niende klasse, og det samme gjorde de fleste i min klasse. Efter at have snakket med folk er mit indtryk, at de fleste først begynder der. Men jeg kan huske i 8. klasse at det føltes som om min klasse var den eneste klasse der ikke var begyndt at drikke, og det var virkelig frustrerende. Men senere har jeg været glad for at jeg først begyndte i 9. klasse.

Mit råd til ville være at vente til din klasse begynder og gøre det sammen med dem, og bare fordi der er et par stykker der er begyndt, skal du ikke føle pres over ikke at drikke. Og de drenge der siger du underlig de prøver bare at spille seje, og det behøver du slet ikke lade dig blive påvirket af. Du behøver heller ikke at ændre på digselv for at drengene kan lide dig, prøv at overveje om du overhovedet kan lide dem, før du tænker for meget over, hvad de tænker om dig. Hvis du så godt kan lide en, så vær digselv og hvis han ikke kan lide dig, så det bare videre til den næste.

  • #Solen, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat