Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Presset

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg syntes i skal sige det til en voksen. Ja, det lyder lidt pinligt, men det er det rigtige at gøre. Det kan være svært at sige, men prøv. Den voksne kan hjælpe jer. Jeg syntes i skal anmelde ham! Han har ikke ret til det.

  • Deærlige, 11 år

Jeg synes det er vigtigt at I siger det til nogen. Det kan være helt vildt svært, men samtidig kan ubehagelige oplevelser hænge ved én resten af livet. Han har ingen ret til at gøre ting ved jer som I ikke har lyst til, lige meget hvem han er og i situationer som denne er det vigtigt at se fuldstændig bort fra hans følelser og hvorvidt han er storebror til en af jeres veninder. Det vigtige er at I har et godt og håndtere denne situation, så ingen af jer går rundt og har ondt det dårligt over det.

  • Anonymous, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat