Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Påbegyndende misbrug?

Davs! Jeg er en dreng på 14 år, jeg begyndte at vape/dampe for små 2 år siden, for 3 måneder siden prøvede jeg hash.. Meget dumt..

Er begyndt at vil have mere og mere af det,følesen af at være sig selv og bare være afslappede er dejligt, følesen af at hænge ud med sine rolige venner når man gør det er dejligt..

Men please hjælp! Ved ikke hvordan jeg stopper, og det er ret træls..

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Forstår 100% især hvis du har haft svært ved at finde ud af hvem du er så er rygning/hash en nem løsning men den forkerte løsning! Mit råd hold dig fra hash og de venner som ryger hash fordi du kommer 100 til selv at begynde hvis du omgår dem siger ikke du skal droppe dem men tag en lille pause og så prøv at finde dig selv i en anden ting.. det svært men hash ødelægger din hjerne og du stadig ung!

  • Anonym, Pige, 14 år

Få hjælp med det samme! Så hurtigt som muligt, før det er for sent. Selvom det kan virke skræmmende, og der er risiko for straf, er det bedst at søge om hjælp hos en lærer, du stoler på, forælder eller værge. De kan tænke mere logisk og kan finde den bedste løsning til dig i det lange løb.

  • Laura, Pige, 14 år

Det er fucking sejt at du selv kan se at det er et problem, og at du søger hjælp til det. Men prøv at finde en anden ufarlig afhængighed (lyder dumt i know) men fx tyggegummi eller noget…

  • Jakob, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat