Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Opførsel til fester som ædru

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa,
Jeg har selv været i din situation men bare fra et andet perspektiv. Jeg har også været til fest her for nyligt, hvor jeg var rimelig fuld. Manner af de ting der skete var meget uklare for mig, men jeg har fået en del af vide. Jeg fik at vide jeg lå og hyggede med mange fyre, og det er helt normalt. Når man er fuld mister man kontrollen over hvad man gør så det der skete mellem dig og Emma skal du ikke ligge noget i. Men at I to gjorde det betyder at hun enten stoler meget på dig og i er gode venner, eller at hun bare følte for det den dag.
1,
– Du kan ikke rigtigt undgå det. Du må enten bare leve med det eller lade vær med at flirte med nogen.
2,
– Jeg lå selv med to ædru drenge til festen og jeg vil sige det er rimelig normalt. I griber jeres chance når den er der, men husk ikke at bruge det alt for meget – altså at de er påvirket af alkohol.
– Ja det kan de godt tænke og folk dømmer det tit. Men det glemmer de hurtigt.
3,
– Det gør dig på ingen måde følelseskold. Du hygger dig og lever i nuet det er vigtigst.
4,
– Det med drenge: Altså ja det kan de nok godt tænke. Vi piger gør det tit men med drenge er det ikke specielt “normalt”. Men altså “go for it”. Hvis der er en der er på så f**k hvad andre tænker.
5,
– IKK’ SNAK MED DEM OM DET. Det kan ikke siges mere tydeligere. Det der er sagt til en fest bliver der og skal ikke tages op. Man slipper alle sine hæmninger som fuld, men det skal man ikke hænges op i. Bare glem det er sket.
5,
– Vil sige det er lidt nederen, men når man er fuld er man ligeglad og kan ikke mærke det så længe du er på, så det ligegyldigt.
– Det er altid sjovt, megen der er undtagelser. bare brug din fornuft.
– Gør ærligt hvad du føler for. men ikke vær den kedelige type i hjørnet på din mobil. Dem gider folk ikke have med så.
Håber du kunne bruge mine råd 🙂

  • ...., Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat