Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fest

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.

Jeg forstår godt dit problem/spørgsmål hvis jeg stod i dit sted vil jeg tage snakken med mine veninder om at du går rundt og faktisk er bange for at være alene til festen så om de ik lige vil være opmærksomme på at de ikke lige går fra dig, så hvis du bliver fuld at de måske lige har et opsyn. Det er jo selvfølgelig ik deres pligt at være “barnepige” for dig men jeg er helt sikker på at hvis du går over og tager en snak med dem om at du altså går rundt og er lidt bange for det her så forstår de dig nok godt. Min første fest gik jeg også rundt og var lit bange for at jeg stod helt alene over i et hjørne, men sårn endte det overhovedet når festen først er i gang hygger alle sig om man får nye venner at snakke med medmindre det er en lukket fest.

Håber rådet hjalp lidt, håber du får en hyggeligt fest.

  • kristensen0, Pige, 14 år

Hej

Jeg forstår dig fuldt ud, har oplevet det samme da jeg skulle til min første fest, jeg ville nok anbefale dig at du tog en snak med dine veninder, fx du kunne sige piger jeg er altså bange for at jeg kommer til at sidde alene til festen, kan en af jer ikke gå sammen med mig?
Det gjorde jeg og det blev en mega fed fest, ellers så bare spørg ud i det og få det bedste ud af festen det kan godt være at du er bange nu, men til fester møder man mange nye og for mange nye og søde kontakter.
Håber det hjalp, og altid pas godt på dig selv til en fest;)

  • Anonym, Pige, 17 år

hej med dig jeg forstår dig godt det er ikke så fedt altid og være 3 hjul og hvis du ikke føler dig tryg i at drikke dig fuld så lad være husk du skal gøre det du selv føler for og ikke gør hvad andre siger og hvis du syntes det svært så sig det til dem sig at du føler dig lidt udenfor og om de ikke vil tage dig mere med og fortæl dem du ikke har lyst til at drikke så meget og så for gudskyld nyd det!!!!!! og så husk der er jo nok ogs andre mennesker begynd og snak med dem! få dig nogle venner held og lykke med festen!

  • en pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat