Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gruppepres

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige, dejligt du har mod på at skrive til børnetelefonen!
Det er sådan at der ikke er nogen andre der kan bestemme over ens krop, du har fuld selvbestemmelse over den!
Jeg kan forstå at du har prøvet at sige fra på din måde, og det er så godt – så er det fuldstændig ligemeget hvilken måde man gør det, bare det virker for en selv i det.
Det er vigtigt at man mærker efter hvad man selv har brug for. Mit råd til dig vil være at du genovervejer om det stadig skal være dem du er sammen med, for som jeg kan forstå på din besked er det ikke nogen der gavner dig på det punkt?
At drikke, ryge og vape, og andre dårlige ting skal man ikke gøre hvis man ikke selv føler sig tilpas i det, så det er virkelig vigtigt at du faktisk siger fra – og finder nogen andre som måske har det nogenlunde ligesådan som dig.
Og de må gerne synes at folk der ikke gøre sådan noget er “kedelige” typer, så lad dem have det sådan – det skal ikke hænge på dine skuldre.
Pas på dig selv.

  • L, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat