Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nytårsaften og alkohol

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

1: Jeg anbefaler dig stærkt ikke at drikke en eneste tår alkohol, det er virkelig IKKE det værd
2: Hvis dine forældre er ægte muslimer så ved de at de ikke kan tvinge dig ind i Islam så du må vurdere om de ville lade dig gå din egen vej og så beslut dig om du vil sige det

  • Peter Parker, Dreng, 19 år

Altså alkohol et rigtig fedt i tilpas mængder. Hvis du virkelig gerne vil drikke, så husk at tæl dine genstande og måske stoppe med st drikke kl 23 eller noget. Du skal ikke gå over bord, og bestem selv hvor meget du drikker. Lad ikke dine venner fortælle dig at du skal drikke mere. Tag det i dit tempo.
Hvis du ikke vil have dine forældre til at vide det, kan du sove hos hvem end der er der holder det, og så tage hjem om morgenen.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat