Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gruppepres

Hej jeg har blevet gruppepresset et par gange før

men har ikke gjordt noget ved det

en af gangene handlede det om at drikke.

Jeg ved ikke helt hvordan man skal sige i fra

og hvad man kan gøre ved det.

Så er der nogen andre der har prøvet

at blive gruppepresset og hvad gjorde i?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej, gruppepres kan være mange ting, men det lyder som en ting du skal stå fast på! det sejt at du ikke bukker under for gruppepres, selvom det virker svært. jeg syndes du skal sige det til dine venner, og hvis de ikke forstår det, er det måske ikke de rigtige venner for dig<3

  • AHS, Pige, 14 år

Gruppepres er tit rigtigt svært at sige nej til. Netop derfor, er det endnu sejere, hvis du så siger fra. Jeg er fuldstændig med på, at det kan være utroligt svært, men i mine øjne er du langt sejere, hvis du siger nej til ting du ikke har lyst til.

De kærligste hilsner

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej. det kan være været at sige fra, men det er dog meget vigtig du kender dine grænser. Hvis de kalder dig kedelig fordi du ikke gøre som de siger, så må du være kedeligt. Det er så vigtigt at du er sammen med dem du føler dig tryg ved fordi gruppepres er ikke mennesker der er venner med dig fordi du er dig, men fordi du er dem og du skal være dig.
Jeg syntes også at du fortæller dine forældre, de kan også hjælpe dig ligesom meget som vi kan.
Jeg håber at det hjalp
VH HR

  • Juniorrådgiver, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat