Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mor

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig
Jeg synes helt sikkert at du skal prøve at spørge din mor om du også måtte få lov til det.
Jeg synes du skal sige at du føler dig lidt udenfor når alle de andre gør det, og ja generelt bare prøve at få hende til at forstå hvordan du har det💛.
Jeg vil også sige at jeg ikke synes du bare skal gøre det hvis det kun er fordi dine veninder gør det! Jeg begyndte da jeg var 11 at gå med rigtig meget makeup fordi alle mine veninder i klassen gjorde det, men egentlig synes jeg ikke det var særlig fedt at bruge tid på alt det… så nu bruger jeg kun mascara og lidt concealer😌.
Håber du kunne bruge mit svar til noget, og held og Lykke🤭💛
Knus og kram mig

  • Miiiiiiig, Pige, 13 år

Hej søde
Jeg forstår dig godt. I min klasse har alle store bryster og går med bh og hænger op ad drengene. Jeg synes det er frygteligt!
Det med alkohol synes jeg, du skal tage en snak med din mor om. Jeg er kun 13, men har alligevel snakket med min mor om det. Ikke at nogen af os skal drikke sig i hegnet osv. Den sejeste er den, der kan og tør sige fra over for gruppepres med alkohol. Det er ikke sejt!
Vi snakkede om, at jeg skulle prøve noget herhjemme for ligesom at finde ud af hvad det er osv. Ikke at vi skal drikke to genstande, men at jeg lige smager osv.
Kunne du gøre det samme?
Det med make up, fancy undertøj og det med fester synes jeg, du lige så stille skal se an. Tag det som det kommer. Tag flere veninder afsted til en fest. Og gå ALDRIG alene hjem, hvis du bor i en by. Husk du kan altid ringe til mor eller far lige meget hvad.
Du har måske en god veninde, du kan snakke om det med make up?
Hun kan give gode tips.
Jeg ved slev ingenting beklager:)
Ellers er de også rigtig søde og hjælpsomme i butikker som matas. Der kan de også hjælpe med den rigtige farve.

Håber vi alle kan feste igen snart!

– Soul

  • Soul, Pige, 13 år

Hej 😊
Jeg syntes at du skal snakke med din mor omkring det. Hun kan jo ikke beberde dig for at spørge om lov. Der er i det hele taget heller ikke nogen gode grunde til ikke og være ærlig over for hende med dine tanker omkring det. Måske deler hun ikke samme synspunkt og/eller siger nej, men jeg er sikker på at det vil hjælpe hende til at forstå “hvor du står” og det vil sikkert få hende til, at tænke en ekstra gang over det, eller snakke med dig om det igen, måske i kan finde et kompromis som i begge er glade/trygge ved.
Og det med at “du aldrig syntes at du har været typen der gjorde sådan noget” kender jeg godt, men jeg tænker at det kun er helt normal, at der kommer et tidspunkt i ens teenage år hvor man begynder at tænke på fx. Make up, alkohol, fester osv.
Og hvis den tid er kommet for dig nu, så er jeg sikker på at din mor vil sætte pris på at vide det.
Håber at du kunne bruge svaret til noget, og held og lykke med det hele her fra💜

  • Elm, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat