Brev

Misbrug

Dreng på 14

jeg er begyndt at være sammen med nogle ældre drenge, som jeg mødte i klubben, og er begyndt at hænge meget ud med dem.

En aften finder en af drenge en joint frem og spørger om folk er på, jeg siger ja, og nu der gået 1 måneds, og har røget næsten hver dag.

Føler ikke jeg kan stoppe, nogle der kan hjælpe???

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej

Jeg forstår din problematik. Du er måske ved at udvikle et misbrug.

Misbrug er en særdeles alvorlig ting, som skaber mange problemer. I denne situation er der tale om et hashmisbrug. Man bliver afhængig af det aktive stof i hash, som hedder THC.

Konsekvenserne ved et hashmisbrug er, at du bliver doven, glemsom og videnskabeligt bevist dummere. I værste tilfælde kan du udvikle en psykose, som fører til skizofreni.

Der er også stor risiko for, at man får interesse for at prøve hårdere stoffer. Stofmisbrug og stoffer har større konsekvenser end man tror, og misbrug er ikke noget jeg ville ønske for nogen.

Jeg forstår, at du har interesse i at beholde dine gamle venner, men du skal vide, at det er okay at sige nej. Hvis dine venner ikke kan respektere, at du ikke har lyst, så er det ikke dine rigtige venner. Så hvis de ikke respektere det, så synes jeg du skal finde nogle andre venner. Selvom de virker seje, og det er bekræftende at være venner med ældre og respekterede mennesker, er det ikke det værd.

Hvis jeg var dig, ville jeg skrue ned for mit forbrug. Du kan godt ryge hash en gang i mellem, uden de store konsekvenser, (selvfølgelig er det bedst, hvis du lader værre) men hver dag er alt for meget. Hvis du fortsætter dette forbrug, vil du til sidst ikke kunne passe din skolegang.

Der er mange andre måder hvorpå, du kan få spænding og glæde. Du kan f.eks. få dig en kæreste. Det er bevist, at hjernen udskiller de samme stoffer når den er forelsket, som når den er stofpåvirket. Dette er et lykkestof kaldes dopamin.

Jeg håber du træffer det rigtige valg. Held og lykke.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej dreng på 14.
Forstår godt hvor svært det kan være, at stoppe med noget. Jeg er selv igang, med at prøve at stoppe med noget. Men det jeg gør at du kan foreksempel spise en gulerod, eller tygge tyggegummi. Hver gang du har lyst til en joint. Hvis du bare bliver ved med det, tror jeg at du nok skal stoppe.
Held og Lykke:)

  • Pigen, Pige, 15 år

Hej Dreng på 14.
jeg syntes du skal tale med dine forældre, jeg ved godt de kan blive meget sure men du skal nok klare det. Men hvis du ikke har lyst til at sige det til dine forældre kan du i stedet spise tyggegummi i stedet når du har lyst til at ryge. men hvis du ikke kan stoppe burde du tale med dine forældre.

  • Jeg hjælper gerne, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat