Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre mig ikke finde ud af noget

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 13 år

Jeg forstår din bekymring
Men lad dem vide det, tag en snak med dem, fortæl at du vil føle dig udenfor hvis du ikke drak, kom med gode grunde til at de skal give dig lov, lav evt. betingelser så dine forældre er trygge! Det gjorde jeg da jeg var 14 år og ville drikke, det virkede! 😄

  • Pigen der vil hjælpe, Pige, 17 år

Jeg synes at du skal fortælle dine forældre at du har prøvet at drikke. At du var bange for at føle dig udenfor fordi at alle de andre må og at du ikke tænkte dig om. Det er jeg sikker på at dine forældre godt ville kunne forstå.
Når du så har talt med dine forældre om det kan i jo sammen prøve at lave aftaler om du må drikke en smule eller hvad i nu aftaler. Jeg synes ihvertfald helt bestemt at du skulle prøve at fortælle dine forældre det som det er.
For hvis du viser dine forældre at du er til at stole på og fortæller sandheden. Jo hurtigere får du også lov til at drikke

  • Anonym, Pige, 14 år

Hey du
Jeg ved godt, at ofte kan forældre føles åndsvage, og det, de siger, virker meningsløst. Men tænk nu på, at der er en årsag til, de ikke vil have du drikker. Fordi det er en kendsgerning, at det er dårligt for mennesker at drikke for meget alkohol, og det er specielt dårligt for 13-årige.

Jeg kender ikke din situation og din klasse, men det er muligt at have det sjovt uden alkohol – det burde det specielt være i jeres alder. Og hvis dine venner har tænkt sig at holde dig uden for, fordi du ikke vil drikke en mokai med dem, er det så måske ikke tid til at fine nogle nye venner? Som ikke har tænkt sig at dømme dig for de valg, du træffer?

Jeg kan godt forstå, at det er nederen, du ikke må, og alle andre gør det, og så vil man også selv osv. Men måske, før du overvejer, hvordan du skal få dine forældre til at give dig lov til at drikke, så spørg dig selv: hvorfor vil jeg gerne drikke? Hvorfor vil mine forældre mon ikke give mig lov? Gør jeg det her for, hvordan andre skal tænke om mig eller for mig selv?

Du behøver ikke at drikke for at være sej. Du behøver ikke at drikke for at have det sjovt, og vigtigst af alt: du behøver ikke at drikke for at passe ind. Det er en god ide at tale med dine forældre om det, men det skal ikke være en kamp om, hvorvidt du må eller ikke må – det burde helst være en samtale, hvor man forstår og har respekt for hinanden.

  • Linus, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat