Gratis

anonymt

24/7

Brev

Min mor fandt min vape

Ok jeg ved godt det nok er et meget kedeligt brev

men mine forældre er blevet fucking sure fordi de fandt min vape og ved ikke hvad jeg skal gøre ved det.

Jeg er meget bange for at hun ringer til mine venners familier så det også går ud over dem.

Er der ikke en måde jeg kan komme ud af den her situration?

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Det er ikke et kedeligt brev, tværtimod et brev, der er meget let at relatere til. Noget af det, der er sværest ved at være teenager er, at man ofte er splittet mellem det at være barn og voksen. Det er sikkert det, du mærker nu. Du føler sig selvstændig nok til at leve store dele af dit liv på egen hånd og træffe egne valg. Alligevel er du stadigvæk underlagt dine forældre i sidste ende, der endnu kan bestemme over dig. Det skaber denne slags situationer, når de to verdner forenes. Men mit bedste råd til vanskelige situationer er ro og ærlighed. Vis, at du vil løse det hele på en ordentlig og moden måde. Fortæl det som det er, og tro mig, du er ikke den første, der er blevet opdaget og det ER ubehageligt i situationen, men det vender snart. Fortæl også gerne, at du er bekymret for, hun kontakter dine venners familier. Det ser jeg dog ingen grund til hun gør, det har jo ikke noget med dem at gøre og er ikke ulovligt. Argumenter for din sag og vis du faktisk er moden. Det skal nok gå!

  • Pige, Pige, 18 år

Vi har vel alle stået i situationen, men rolig buddy. Om nogle dage er det ovre igen. Få sagt til dine venner, at de skal gemme deres eller smide den ud, hvis de har en, eller de skal være de ansvarlige og få sagt til deres forældre de har en. Har selv været ude i mange lignende situationer, men som 16 årig og have en vape er meget bedre end ryge cigaretter eller hash. Du er næsten voksen og ikke et lille barn mere, selvom vi nok alle ved en vape ikke er det bedste at gøre, så må dine forældre forstå at du prøver disse ting og sager. Du er ung og har livet foran dig. Der er plads til at begå fejl og til at prøve nye grænser og ting af. Vil selvfølgelig opfordre dig til at lytte til dine forældre og ikke gøre det i fremtiden, men du må også vide at du 16 år om to år er du voksen. Det skal der være plads til. Havde de fundet den som 13 årig, havde det været en helt anden sag.
Held og lykke i fremtiden

  • Frank acker, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat