Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min klasse drikker?skal jeg?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey kære pige synes ikke du skal jeg synes du skal sug det til dine forældre for det er sjovt nok i mens men forfærdeligt efter ved ikke helt for har ikke prøvet men tror det er sådan

  • Anonym, Pige, 10 år

Aaarhg, synes sgu det er lidt tidligt nok at drikke når man er 13 og skal gå i 7. klasse.
Jeg synes egentlig bare at du også skal vente og lade vær med at drikke selvom der er nogle andre der gør det, og jeg synes i hvert fald ikke at du skal gøre det for at forblive populær. Det ville jeg i hvert fald synes var umodent.
Det er ikke et krav at man skal drikke når man er til fester. Overhovedet ikke. Og hvis dine venner gør det til et krav så ville jeg i hvert fald hvis jeg var dig lige overveje om jeg virkelig gider være sammen med dem.
Der bør være plads til at man kan være den man er, og at skulle drikke når man kun er 13 er meget tidligt, så hvis dine venner ikke engang kan respektere det, så tror jeg ikke engang jeg ville kalde dem rigtige venner.
Jeg håber at du kan stå imod det evt pres du vil føle mht til at drikke og at du kan stå ved dig selv.
At drikke alkohol eller gå med nyt tøj definerer ikke om man er sej eller ej.
For mig vil definitionen på det være at man kan stå ved sig selv og sige fra, selvom alle ens venner måske gør noget eller mener noget andet.

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Hej
Man udvikler sig sindssygt meget i din alder og måske vil du gerne snart begynde at drikke. Men nu npr det er en regel at du ikke må drikke før 9. Klasse så ik gør det. Det er også meget normalt man først må i 9. Klasse så ik lad nogen påvirke dit valg om at drikke tidligere bare fordi du f.eks. Vil med til fest osv. Og hvis du så ik bliver inviteret, så spørg om du ikke må komme med fordi vil de ik ha dit selvskab? Jooo det tror jeg nu nok de vil

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat