Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bror ryger, skal jeg fortælle det til mine forældre?!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Sødt at du tænker på din storebror.
Synes du skal tage en snak med din bror. Hvis han ikke vil stoppe er det hans eget ansvar.
Hvis du siger det til dine forældre, kan du risikere at dit forhold med din bror er ødelagt. ( det lyder som om I har et godt forhold)

  • .., Pige, 16 år

I min mening er det en meget dum idé at sige det til jeres forældre. I har et godt og tæt bånd der med sikkerhed vil komme på prøve, hvis du vælger at stikke ham.
Desuden er han 18 og derfor voksen. Derfor kan dine forældre heller ikke bestemme over ham, og det eneste du vil få ud af det, er at ødelægge jeres forhold.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej
Ja selfølgelig skal du det
Rygning er en afhengihed hvis han ryger bliver hans lunger helt sorte min mormor røg som ung og hun fil koll af det sol er en lunge sydom man kan få hvis man ryger hun havde i mange år koll og kunne næsten ikke trække Vejert og til sidst kunne hun ikke mere hun var indlagt i en uge hvor hun fik Luft af en maskine men det ende med at hun fik hjerte stop
Ja ikke det sker for din bror men jeg syndes du skal tage en snak med dine foreldre og ham for ellers for i ikke løst det her

  • Mig, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat