Brev

Må ikke

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejjj
Det er meget forskelligt fra person til person, hvornår man begynder at drikke. Jeg tror bare din forældre er lidt skeptiske, fordi du snakker med folk der er ældre end dig, hvilket kan få dine forældre til at bekymre sig og være bange for, at du bliver udsat for noget du ikke er gammel nok til. Jeg tror bare du skal tage en stille og rolig snak med dem og fortælle dem, at du føler dig klar og på ingen måde presset.

Jeg håber du finder en løsning!❤

  • Zebra, Pige, 13 år

Hej pige 13 år, håber jeg kan hjælpe dig. Lad os starte med festen. Spis godt med mad inden du skal drikke, på den måde laver du ikke så store skader på din nyrer. Og det med konfirmationen, spørg din mor om hun kan købe alkoholfri øl. Ved dog ikke om det noget for dig. Håber jeg kunne hjælpe dig lidt

Vh Anders

  • Anders, Dreng, 15 år

Hej, Jeg kan gpdt forstå at du er sur på dem fordi at du ikke må det du vil men der er jo nok en grund.

Alkohol er noget være stads. De gør det nok for at passe på dig skal du se. Hvis man i din alder allerede begynde at drikke meget så er det næsten umuligt at komme ud af igen.

selvfølgelig er det fint nok at drikke engang imellem i mindre mængder men det med at drikke sig i hegnet hver fredag og lørdag den holder ikke.
Du ender med at ødelægge din lever og hele din krop faktisk.

Så jeg kan sagtens forstå dine forældre men jeg kan jo også godt forstå dig men du bliver også nød til at forstå konsekvenserne af dine handlinger i forhold til det her emne.

  • Mathias, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat