Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stor fest og har brug for råd

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige
Hvis dine venner går fra der så kan du jo snakke med en hel masse nye personer men altså så modig er jeg heller ikke altid til fester
Kh

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej
Kender det godt, det ikke super fedt. At kende få personer, hvor af de få personer man kender. Kender mange, og dermee kan forlade en når som helst.

Mit bedste råd vil nok være, få snakket med en eller to af dine venner som skal med. I forhold til, at du er bange for at de forlader dig. For at være sammen med kæresten, og andre gæster. Eventuelt få snakket om, at i kunne gå sammen i starten af festen. Hvor i snakker med forskellige gæster, så du kan måske finde nogle at snakke med. Hvis dine venner ikke er til at finde.

Ellers tag med til festen, prøv at være der lidt. Hvis du ikke føler dig tryg, så tag hjem. Ingen siger du skal være fra start til slut – har selv haft det lidt sådan, og følt at jeg burde ikke tage med. Men alligevel tog jeg afsted, og i sidste ende har de være nogle virkelig fed fester.

Håber du finder ud af noget, men synes det er det værd. Lige at vende det med et par venner, så de er obs på det.

Vh C

  • C, Pige, 18 år

Hej pige på 17.

jeg kan godt for stå det er svært møde nye mennesker, det også helt okay. Det skal der også vær plads til.

Nu har jeg ikke selv prøver stå i den situation, da jeg er en meget udadvendt person, jeg har selv mange veninder som er eller har stået i din situation.

Mit råd til dig ville være, selvom du ikke drikker skal du bare hygge dig, og hvis folk kommer hen spørg om du drikker skal du bare svarer ærligt. det må de unge respekterer. man kan også godt have de sjovt uden alkohol,

Hvis du føler dig utrygt når der er mange mennesker et sted, tag fat i en veninde og fortæl hende det og måske gå en tur hvor er ikke lige så mange mennesker

håber du får en god fest

Vh E

  • E, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat