Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvornår kan man se man har taget snus?

Ville det skade tandkødet

så en tandlæge eller lignende

kunne se man har tage snus,

bare ved at tage 1?

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Nope, en skive skader ik

  • S, Dreng, 17 år

Tandlægen kan ikke se det, hvis du bare tager én. Men problemet ved snus er, at man kan blive afhængig af det, og en længere periode med snus, vil godt kunne ses på tandkødet.
Så jeg vil klart fraråde dig at tage snus, men et enkelt stykke snus skader ikke.

  • Anonym, Pige, 18 år

ET ENKELT STYKKE SKADER – Du skal bare holde dig væk fra det. Det virker ufarligt fordi så mange gør det, men det er det ikke. Dine venner fortæller sikkert, at det ikke er så slemt. Det er slemt nok. Hvis du ikke tager den første skive kan du ikke ende med at blive afhængig af det eller bare bruge det på en regelmæssig basis. Selvom snus først er blevet populært for 8-10 år siden er der allerede massere af drenge der har fået mundhulekræft af det. Så er man altså ikke super sej i skolegården længere. Du bliver ikke sejere af at tage snus.

  • m, Dreng, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat