Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex, fester og teenagere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg ved 100% hvad du mener. Jeg kan huske mange rygter om folk der havde røget eller haft sex tidligt men jeg tror bestemt ikke de allesammen var sande. Personligt har mig og min vennegruppe heller aldrig været i nærheden af sex, stoffer eller vilde fester. Men ved at der er nogle vennegrupper på min skole der gør den slags ting.

Jeg tror det handler meget om hvilket miljø man færdes i og jeg tror det er rigtig godt at du befinder dig i et hvor den slags ikke er normalt så tidligt. Den slags ting har oftere negative konsekvenser i stedet for positive og man bør holde sig væk fra sex og specielt stoffer og alkohol før man er meget ældre og mere moden.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej 🙂

Jeg er næsten 18, og har aldrig kysset eller haft sex. Jeg har heller aldrig røget eller drukket særlig meget.

Du er helt normal du 😉

Mange siger bare sådan nogle ting for at være seje.

Hilsen mig❤️

  • Mig, Pige, 17 år

Hej jeg vil mene det er helt normalt ikke at have oplevet det jeg er 20 år og har aldrig festet, drukket, røget haft sex og kun fået et enkel kys på kinden af min x da jeg var 18,5 år gammel så du har på ingen måde travlt nogen er jo bare klar mega tideligt til at kysse, have sex og feste og andre bliver klar på et senere tidspunkt du skal bare gøre det når du er klar jeg tror heller ikke alle der siger de har kysset og haft sex taler helt sandt det kan være de siger det for at bære seje eller få noget respekt eller for ikke at stikke ud og være en ener så du er helt normal du

  • Mig, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat