Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæresten fester, imens jeg sidder derhjemme

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Bare rolig, bare spørg om du kan komme med (Altså hvis du har lyst) Og bare sig nej tak til druk.

  • Princess, Pige, 11 år

Hej K
Jeg har selv haft det på den måde, og har også været sådan en der skal lave noget hele tiden. Jeg valgte at tage afstand fra ALT. Efter skole gik jeg hjem og lavede ingen ting, det var svært. MEGET SVÆRT. Men jeg fandt på andre alene ting at lave, som fx. Se en film, flytte rundt, fingerstrikke. Jeg var og er stadig lidt en fest pige, men tager dog mindre til fester. En fra min klasse talte hvor mange gange folk var til en fedt om måneden pga. Projektuge. Jeg var selv til fedt 7 gange om måneden. Der gik det op for mig, at jeg skulle holde en pause. Det er ikke sundt at være til fester alle wee-kender og nogen gang hverdage. Jeg havde også en kæreste der var til fest og lavede noget hele tiden. Jeg valgte at sige nej til nogen af de feste han var med til. Det endte med at vi slog pga. At han var til fedt altid! Og jeg var bare der hjemme
Tag et pusterum
Hilsen En pige der har haft samme problem

  • L, Pige, 14 år

Hey K,

Jeg har selv en kæreste, der tager til flere fester end jeg selv gør – og bliver inviteret til meget mere end jeg. Jeg har det også selv ligesom dig nogle gange, men så tænker jeg altid: “Fuck det” – det hjælper ikke altid, men nogle gange haha.
Jeg føler også, at jeg nærmest skal vise ham, at jeg også “har et liv” – hvilket jeg ikke burde, da han er min kæreste. Tror ik, at han tænker på mig som en, der ik har et liv, og hvis han så gjorde, tror jeg han ville være lidt ligeglad.
Og det burde du også være – ved godt det ik er så let, som jeg skriver det, men du må virkelig prøve bare at sige “fuck det”. Og hvis du føler, at han på en måde vælger fester over dig, eller bare fester mere end at være sammen med dig, selvom det ikke er hans intention, synes jeg du skal sige til ham, at du gerne vil være mere sammen med ham, eller noget lign. Og selvom det er svært at sige, så er det nærmest det eneste, det hjælper (udover, du kan tænke “Fuck det” – forstår du?) kommunikation, er virkelig vigtigt i et forhold.

Hilsen mig

  • Mig, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat