Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tør ikke holde fest

Hej BørneTelefonen,

Jeg har i August 18 års fødselsdag og skal helt sikkert holde noget for min familie.

Jeg har sidste sommer flyttet region, by og skole

og har haft svært ved at få nye venskaber.

Jeg vil meget gerne få nogle venner,

og jeg synes at en fest ville være en oplagt mulighed.

Dog tænkte jeg også det sidste år til min fødselsdag, hvor ingen fra min nye klasse kom…

Derudover er jeg ikke så god til at drikke mig fuld og have det sjovt til fester.

Jeg føler mig utryk, hvis folk rør ved mig eller kommer for tæt på mig,

som også gør jeg ikke har lyst til at holde fest.

Det samme gælder lidt med stundenter kørsel, som jeg skal næste år,

hvor jeg igen ikke føler mig tryk, omkring de vilde og fulde mennesker.

Jeg håber der er nogen der har tips og tricks eller andre forslag til hvordan jeg kan undgå en dårlig druk fest.

(som skulle foregå i byen, da jeg bor i en lille studiebolig).

Pige, 17 år
Svar fra andre

Børn

Du behøves ikke en fest med alkohol og fulde mennesker, hvis det gør dig utilpas.
Du kan invitere din familie og dine tætteste venner med og holde en fødselsdag, hvor du føler dig gladest, fordi det er DIN specielle dag, og selvfølgelig skal du føle dig tryg.
Jeg forstår, hvis det er svært at finde nye venskaber. Du kan opsøge steder, hvor du kan møde mennesker med samme interesse f.eks. i en fritidsklub eller arbejde frivilligt.

  • anonym, 16 år

jeg forstår 100% dit problem. godt nok er jeg selv kun 16, men jeg går selv med lignende problemer. det er svært at skulle svare på hvad DU skal gøre, jeg kan kun snakke ud fra mine egne erfaringer. jeg drikker ikke, jeg bryder mig ikke om sexuele opmærksomhed og har social angst. hvis jeg selv skulle sige det, ikke den perfekte kombi når jeg er i en venegruppe der ELSKER at feste. jeg selv har ikke holdt en fødselsdags fest siden jeg var, vad sån 9 år og det har jeg heller ikke tænkt mig i år. hvis jeg skulle holden en “fødselsdags fest” ville jeg nok gøre det på en lidt anden måde. jeg ved ikke om jeg skyder helt ved siden af, men det kunne være en ide at enten selv invitere til en fest (alså ikke en fødselsdags fest) eller hvis du har en som kunne hold en fest. grunden til jeg tænker dette kunne være en ide, er at du så ikke ville have ansvar. alså hvis du syntes det bliver nederen kan du tage hjem, du skal ikke ha en masse fulde menesker ovre ved dig at sige tillykke konstant, eller blive presset til at tage 18 shots. nu ved jeg ikke om du har nogle/en tæt ven, men jeg personligt er virkelig glad for den aftale jeg har med en af mine veninder. jeg ar fortalt hende mine “red flags” i hvornår jeg er ved at få et angst anfald eller gerne vil væk, hun ved, lige meget hvor fuld hun er, at hvis jeg siger visse ting til hende skal vi væk. det kan være en hjælp at have den “sikkerhed” at der er en der ved at man måske ikke klare det og at man f.eks. kan have brug for at gå en tur lidt væk. håber du måske kan bruge det. <3

  • anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat