Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Smage øl

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa
Jeg tror det nemmeste er at fortælle, om hvad du lige har skrevet i det her brev. Det svære er bare at skulle sige det. Måske kunne du sige “jeg vil gerne snakke med jer om……..” når du engang er alene sammen med dem.
Og så bare få samlet noget mod til at fortælle dem om det du lige har skrevet.
Jeg er sikker på at det nok skal gå.
Held og Lykke

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej
Du kan sige det som det er jeg ved godt det er svært men ærlighed kommer man længst med. Du kan også skrive til dem over telefonen eller skrive et brev med det du vil sige det gjorde jeg da jeg havde noget rigtig svært at sige og det gjorde det hele meget lettere. Jeg håber du får det løst og at de reagere med kærlighed og omsorg

Med venlig hilsen Anonym

  • Anonym, Pige, 14 år

Du siger selv at dine forældre siger de gerne vil have at du smager derhjemme først. Så det lyder som om de har det helt fint med det og ikke er strenge. Så du skal bare sige det som det er. Hvis du synes det er akave sammen med dine forældre så kan du jo også bare selv købe nogle øl og drikke dem på dit værelse mens du ser noget netflix. Det lyder altså som om, at du er alt for paranoia. Der skal altså en del til at få blackout. Du kan bare nøjes med 5-6 styk over nogle timer så sker det ikke bare rolig. Hvis du gerne vil drikke på festival så begynd snart ellers kan det være du ikke når at lære at lide det.

  • Anonym, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat