Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

I tvivl.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej pige på 13 år, jeg er selv 14. Personligt har jeg aldrig snavet med en, jeg har været til en fest i alt i det her år sammen med et par veninder og tre ud af fire af os valgte ikke at drikke. Jeg har heller ikke fundet en kæreste, men er heller ikke intra i at havde en, har for lidt tid i min hverdag osv. Jeg har ret mange aktiviteter kørende som holder mig beskæftiget. Men min klasse er heller ikke sådan, jeg ved ikke om det er anderledes på folkeskoler, kender nogen der går i folkeskole som ryger, drikker og har haft sex osv. Men personligt synes jeg det er alt fortidligt, i hvert fald for mig.

  • Anonym, Pige, 14 år

det er meget forskelligt fra person til person og fra klasse til klasse hvornår man begynder på den slags. på min årgang er ingen rigtig kommet der til endnu.

du kunne prøve at snakke med nogle af dine andre veninder fra en sport eller sådan noget, om de er begyndt at drikke osv.

jeg kender virkelig godt følesen af at føle sig udenfor, og det er bestemt ikke en rar føltese. er der nogle i din klasse der heller ikke gøre nogle af tingene, kunne du snakke med dem, jeg tror de har det på samme måde. Fra min side af syntes jeg det er sejere at vendte til du er klar, og være ligelad med hvad de andre tænker eller gøre. håber du kunne bruge mit svar til noget<3

  • nordsjælland pigen, Pige, 13 år

Hej pige, 13 år

Jeg er seksten, har aldrig haft en kæreste eller haft sex. Jeg drikker ikke, og jeg bryder mig ikke meget om fester. Jeg hverken kysser, snaver eller ryger. Mange vil nok beskrive det som at være “kedelig”. Jeg ser det som, at jeg har haft andet at tænke på. Selvfølgelig har jeg været til nogle fester, og jeg har da drukket en øl eller to og en drink i ny og næ igennem mit liv, men så heller ikke mere end det – og der har været voksne til stede, mens jeg har gjort det.

Det med kærester har jeg aldrig tænkt over. Jeg har aldrig haft travlt med det og har i stedet koncentreret mig om skolen, mine venner, min familie, min musik og min skrivning. Jeg føler ikke, at der har været nogle interessante, som jeg har haft lyst til at være kæreste med. Og selv uden kæreste har jeg ikke kysset nogen. Jeg har ikke prøvet at være romantisk intime med folk, og det har jeg det fint med.

En del af mine venner har prøvet lidt af det forskellige. Mange drikker, kysser, har kærester, ryger og så videre, men jeg har også en del, der ikke gør. Det kommer meget an på, hvor du kommer fra, hvilken slags person du er, og hvad de temperament er. Du skal ikke føle, at du har travlt; du skal ikke føle, at du skal overskride dine grænser, inden du er klar. Tingene skal nok komme, når du føler, at du er klar. For eksempel føler jeg mig ikke klar til at være seksuel aktiv, og jeg føler mig ikke særlig interesseret i at have en kæreste lige nu. Jeg er ikke bange for at komme til at føle, at jeg vil mangle det. Jeg er sikker på, at det nok skal komme, når tiden er inde.

Bare fortsæt med at være dig og prøv tingene af stille og roligt. Pas på med at gå for meget over dine egne grænser – du må ikke få det dårligt med at have afprøvet nye ting.

Mvh.
Violinisten

  • Violinisten, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat