Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol og fester

Hej

jeg er en pige på 14 år som går i 8. klasse,

I weekenden er jeg blevet inviteret til en fest.

Det er første gang at jeg skal til en rigtig fest hvor der er alkohol og alt muligt.

Jeg ved ikke særlig meget om hvordan det foregår til sådan nogle fester

laver man noget inden man tager til fest?

hvad drikker man til festerne?

og hvad kan der ske?

Fra pige på 14 år

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Nogen tager til forfest hos en anden men det er ikke altid det sker. Fester kan være ret forskellige. Drengene drikker tit øl og pigerne breezer eller shots. Der er jo altid musik så man danser hvis der er plads til det. Måske er der spil eller et eller andet hvis det er fx er i en kælder, bordtennis eller dart eller noget, så kan man spille med hinanden. Der er tit nogen der snaver ved en fest, pigerne kan også sagtens snave med hinanden. Det er sådan ca hvad der sker i alt fald ved de fester jeg har været med til.

  • Party Girl, Pige, 15 år

Hej
Det kommer an på den kreds man er i. Nogen de samler sig i små flokke, til for fester. Hvor man gøre sig klar til selve festen, mens man også drikker en smule. Mens andre er bare kommer til festen, når den starter.

I forhold til drikkevare,er der jo tonsvis af forskelliget slags alkohol. MEN hvis du ikke har snakket med dine forældre, omkring alkohol. Anbefaler jeg kraftigt, at du får en snak med dem. Om hvor mange genstande du må få, samt om der er noget som du skal takke nej til.
Noget jeg vil sige til dig er, hold dig langtvæk fra de stærke sager så som vin, vodka, gin osv faktisk alt det der har 16% og derover. Når det første gang du skal drikke.
– og en note, du skal ikke drikke bare fordi andre drikker. Drik kun hvis du vil, og føler for det. Du kan sagtens have det sjovt, uden at drik. Jeg personligt selv drikker ikke rigtig, og hvis jeg gøre. Er det kun fordi jeg selv har lyst.

Vh C

  • C, Pige, 19 år

Jeg drikker ikke alkohol men tar stadig væk til fester og har det stadig væk sjovt fordi man behøver ikke at være fuld eller have sex til fester for at have det sjovt og du kan bare tage hjem når at du føler at det bliver for meget.

  • Anonym, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat