Brev

Hvornår må i drikke?

Hej bb. Jeg er en pige på 14 år, jeg bliver 15 i August.

Jeg ville lige høre hvornår i måtte eller begyndte at drikke?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det passer ikke, at man først må drikke når man er 16 år. Man må først KØBE alkohol når man er 16, men man må drikke når en forældre giver en lov. Jeg fik lov da jeg var 14, men det var bare lidt øl hist og her. Nu må jeg drikke so. Jeg vil, men selvfølgelig ansvarligt.

  • I, Pige, 16 år

Jeg begyndte så småt i slutningen af 8.

  • Helpness, Pige, 16 år

Altså jeg er 14, og har lige fået lov af mine forældre til at drikke, efter at have gjort det en del gange uden deres tilladelse. men de vidste ligesom godt at de ikke kunne afholde mig fra det, så de gav mig lov:)

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

På netstof.dk kan du få information og rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker for meget eller har en mor eller far, der drikker for meget.
Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere
Chat
Chat