Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan kommer jeg til fester?

Hej,

jeg er en dreng på 15 år, som ikke bor i byen.
Jeg vil gerne blive mere udadvendt og tage til fester,
men vil helst ikke drikke for meget.

Jeg er ikke i en vennekreds, som fester,
og kender ikke så mange, som ikke går i min klasse.

Så jeg ville mest finde ud af
hvordan jeg kan blive mere komfortabel
med at møde nye mennesker og sådan noget.

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

det syntes MIN VEN også , mega god ide …

  • KIRSTEN, 23 år

Hey
Synes at det er mega sejt at du kan have mod på at skulle møde nogen nye mennesker.
Her hvor jeg bor er der en stor fest for unge cirka en gang om måneden. Og der er mange som kommer enten alene eller måske bare sammen med en enkelt anden som de kender.
Der er mange der drikker, men der er lige så mange som der ikke gør. Du skal aldrig føle at du er nødt til at gøre det, bare fordi alle andre gør det. Tror mig, det kan være mega sjovt at være sammen med nogen der måske drikke, uden at man selv gør. (Må ikke selv drikke)

Og du skal ikke være bange for at tage alene afsted, for folk plejer at være mega flinke til fester.
Hilsen pigen fra Thy

  • Pigen fra Thy, Pige, 15 år

Jeg forstår godt, hvor du er. Måske skulle du snakke med dine venner som du har nu, om det med at drikke. For mig hjalp det meget, at snakke med dem om det og derfor blev jeg mere tryk omkring det og følte mig ikke alene omkring at jeg ikke ville drikke så meget. Dog behøver man overhoved ikke drikke til en fest. Jeg har mange venner som overhoved ikke drikker eller drikker en smule til en fest og stadig kan have det fedt.
Det er en god idé at f.eks. smile til folk på gangen, spørge om ven på facebook, skrive til folk du synes virker søde og så se hvor det fører hen. Ikke skriv til folk bare fordi de går til fester eller noget i den stil. Det med festerne skal nok komme af sig selv
Jeg bor heller ikke i byen, men kan alligevel godt komme til fester. Det er intet problem at bo udenfor byen.
Jeg synes helt sikker du skal snakke med nogen fra din klasse om at holde en fest sammen med nogen af dem. Måske kender dine venner nogen fra de andre klasser, eller nogle andre skoler, som de kan invitere og på den måde kan du lærer nye mennesker at kende. Fester er helt sikkert en god måde at møde nye mennesker på, dog skal man starte blidt ud og derfor ville en fest med nogen fra klassen og deres venner være en god idé.

Håber du finder ud af noget

  • Julie, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat