Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvem er jeg

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Tag det hele som det kommer, man forandre sig gennem hele livet. Hende du måske “vælger” at være idag, er nødvendigvis ikke hende du vil være om 2 år.
Derudover synes jeg det er fedt du ikke ryger, det er ikke en god ting at ryge, og slet ikke hvis man gør det bare fordi andre gør.
Du er 14 år, og er godt igang med teenagealderen. Mange oplever identitets problemer i teenagealderen. Nogle er i tvivl om hvem de vil være, hvem de føler sig tiltrukket af o.s.v. Det vigtigste er bare at du gør tingene i dit eget tempo, og ikke føler at du skal gøre noget grundet gruppepres.
Hvis dine venner er rigtige venner, vil de kunne lide dig uanset hvad.

  • J, Pige, 18 år

Hej 🙂
For eksempel kan du tænke over hvilke værdier du værdsætter, hvilke kvaliteter andre har, som du anser for vigtige? For mig er det vigtigt at have respekt og forståelse for andre mennesker, behandle andre mennesker ordentligt, og hjælpe hvor man kan.

Hvad betyder noget for dig, er det at dine venner har det godt, vil du gerne være hende andre kan søge råd hos, eller vil du gerne være hende, der altid er gang i og laver fis og ballade? Alle disse er jo gode egenskaber at have, men hvad betyder noget for dig? Jeg vil gerne være hende der er sjov, andre kan spørge om råds, en der behandler andre med respekt.

Hvordan vil du gerne have at andre mennesker skal se på dig? Er det som hende der er ligeglad med hvad andre tænker, og har det fedt med sig selv, uanset om andre tænker negativt om én? Som hende der er stille og rolig, nede på jorden, og man altid ved hvor man har henne?

Det er ret svært, at finde ud af hvem man selv er, det er en lang rejse, og jeg tror man bliver ved med at være på den resten af livet. For ens grænser ændrer sig hele tiden, og ens personlighed forandrer sig. Jeg er i hvert fald ikke den samme, som jeg var for 5 år siden. Og mine værdier har også ændret sig. Det er bare ret vigtigt at man ikke glemmer sig selv, og man går på bekostning af ens værdier, for det er dem, der udgør grundstenen til hvem man er.

jeg håber det hjalp lidt 🙂

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej.
Du behøver ikke vide hvem du er. Og jeg tror ikke du på noget tidspunkt rigtigt finder ud af det. Men som du vokser og oplever nye ting vil du finde ud af hvad du synes er rigtig og hvad der er forkert. Hvad du har lyst til og hvad du vil holde dig fra. Hvem du kan lide og hvem du ikke har brug for. Du vil lære gennem livet. Jeg er selv ældre end dig og er også et sted hvor du er nogle gange. Hvem er jeg? Hvem vil jeg være? Hvordan ser andre mig? Jeg ved det ikke. Men jeg ved at dem som jeg viser mit sande jeg til forhåbentlig stadig vil kende mig og støtte mig. Og det skal du også. Lev dit liv, tænk ikke for meget og bare prøv at finde ud af det hen af vejen. Du behøver aldrig føle dig presset til at være nogen. Du skal bare være dig selv. Det er svære end det lyder og det ved jeg udemærket godt. Men sandheden er så simpel. Som der blev sagt tideligere så find dine værdier i livet. Og følg disse værdier. Følg dig selv og husk at være glad for dig selv.

Håber jeg var til lidt hjælp 🙂

  • Pige, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat